Over Gerry’s Kaarten

Hallo, ik ben Gerry!

Mijn grote hobby is kaartjes maken.

Rond mijn dertigste werd ik ziek en kwam vijf jaar op bed te liggen. Toen ik weer wat opknapte maar nog weinig mobiel was, ben ik kaartjes gaan maken.

Veel materialen om kaartjes te maken waren er des­tijds nog niet. Ik begon met wat plaatjes en versierde dat met kraaltjes. Ik plakte stukjes stof op kaartjes en be­schilderde deze verder met acryl­verf. En op hele dunne naalden breidde ik kleine truitjes en jurkjes. Die zette ik vervolgens over op satéstokjes en dan leek het net of ze daar op gebreid waren. Dat waren leuke geboortekaartjes.

Later kwam het gekleurde zand op de markt, en gecombineerd met plaatjes uit servetten maakte ik hiervan zand­schilderijtjes. Het gekleurde zand maakte ik daarna zelf van parkietenzand vermengd met verf.

Ook werkte ik met het dunne piepschuim dat onder de vlees­waren van de slager zat. Daar plakte ik plaatjes op. Ik had een apparaatje waarmee ik deze met een dun verwarmd ijzerdraadje kon uitsnijden. Je kreeg dan een verhoging.

Mijn kaartjes worden verkocht bij ons in de kerk, voor een goed doel. Bekenden komen ook bij mij aan huis kaartjes kopen. Ik geef af en toe les, bijv. op de creatieve ochtend in het kerkcentrum.

Ik hoop dat je leuke voorbeelden ziet.
Namaken mag altijd.

Groetjes, Gerry

Vind deze website leuk of deel ’m op Facebook!