Hallo, ik ben Gerry!

Mijn grote hobby is kaartjes maken.

Ik heb de opleiding kinderverzorging gedaan, en ben daarna in Rotterdam gaan werken in een tehuis voor zwaargehandicapte kinderen. Rond mijn dertigste werd ik ziek en kwam vijf jaar op bed te liggen. Toen ik weer wat opknapte maar nog weinig mobiel was, ben ik kaartjes gaan maken.

Veel materialen om kaartjes te maken waren er destijds nog niet. Ik begon met wat plaatjes en versierde dat met kraaltjes. Ik plakte stukjes stof op kaartjes en beschilderde deze verder met acrylverf. En op hele dunne naalden breidde ik kleine truitjes en jurkjes. Die zette ik vervolgens over op satéstokjes en dan leek het net of ze daar op gebreid waren. Dat waren leuke geboortekaartjes.

Later kwam het gekleurde zand op de markt, en gecombineerd met plaatjes uit servetten maakte ik hiervan zandschilderijtjes. Het gekleurde zand maakte ik daarna zelf van parkietenzand vermengd met verf. Ook werkte ik met het dunne piepschuim dat onder de vleeswaren van de slager zat. Daar plakte ik plaatjes op. Ik had een apparaatje waarmee ik deze met een dun verwarmd ijzerdraadje kon uitsnijden. Je kreeg dan een verhoging. 3D kits waren er nog niet.

Inmiddels beschik ik over behoorlijk wat materialen. Na twee cuttlebugs te hebben versleten, heb ik sinds kort ook een Cut'n'Boss, een apparaat waarmee je met mallen kunt stansen en embossen. Het is een elektrische apparaat, dus geen zere armen meer.

Mijn kaartjes worden verkocht bij ons in de kerk, voor een goed doel. Bekenden komen ook bij mij aan huis kaartjes kopen. Ik geef af en toe les, thuis, op de creatieve ochtend in het kerkcentrum op woensdagochtend, en onlangs tijdens de creatieve week in het Roosevelthuis.

Ik hoop dat je leuke voorbeelden ziet. Namaken mag altijd.

Groetjes,
Gerry

 

Trailer

Hieronder de aankondiging van de website, in maart 2015.